Projektni tim

Стеван Недељковић

Стеван Недељковић је рођен 17.10.1987. у Краљеву. Основне академске Међународне студије завршио је 2010. на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. На истом Факултету је 2012. године на студијама Међународне политике одбранио мастер рад под називом „Дипломатске стратегије укључивања Јужне Африке у мултилатералну форму Бразила, Русије, Индије и Кине (BRIC). Октобра 2012. године уписује докторске Међународне и европске студије. Од 2014. године је запослен као асистент на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Објавио је више ауторских и коаутурских чланака из области дипломатије, спољне политике, међународних односа и међународних организација. Оснивач је и директор невладине организације Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе у оквиру које је реализовао више од двадесет едукативних и истраживачких пројеката.

Милан Крстић

Милан Крстић је асистент на Универзитету у Београду Факултету политичких наука (ФПН). Основне студије Међународне политике завршио је на ФПН-у 2012. године, као студент генерације. Мастер студије Историје међународних односа на Лондонској школи економије и политичких наука (LSE) 2013. године, а након тога и мастер студије Рачунарства у друштвеним наукама на Универзитету у Београду 2017. године. Тренутно је на завршној години докторских студија на ФПН-у. Објавио је преко 15 научних чланака и приказа на енглеском и српском језику. Током 2017. године стручно се усавршавао на Бард Колеџу (Bard College), држава Њујорк, као стипендиста Стејт департмента Сједињених Америчких Држава (US State Department). Од 2010. године активан је у организацијама цивилног друштва. Један је од оснивача Центра за друштвени дијалог и регионалне иницијативе (ЦДДРИ), организације са којом је реализовао преко 20 пројеката. Од оснивања обавља функцију директора за комуникације ЦДДРИ.

Душан Љ Миленковић

Душан је један од оснивача Центра за друштвени дијалог и регионалне иницијативе. Завршио је Факултет политичких наука Универзитета у Београду, а сфера интересовања су му политички системи, односи три гране власти, положај парламената у начелно демократским земљама, као и демократски капацитет међународних организација. Више од 10 година је активан у оквиру пројеката цивилног сектора, и има више од 8 година искуства у раду за међународне организације као што су Национални демократски институт за међународне послове из САД и Вестминстерска фондација за демократију из Велике Британије. Бави се писањем, издао је једну збирку прича 2009. године, и активно објављује приче и политичко-друштвена сматрања на свом сајту www.dusanljmilenkovic.rs

Марко Дашић

Марко Дашић је асистент на Факултету политичких наука у Београду. Успешно приводи крају докторске међународне и европске студије уз претходоно стечено звање мастер политиколог за међународне послове на истом факултету. Одбранио је мастер рад на тему Особености праксе јавне дипломатије Групе 20 (Г20) 2012. године и од тада објавио неколико научних чланака из области међународних односа, спољне политике и дипломатије. Тренутно је ангажован на пројекту Политички идентитет Србије у регионалном и глобалном контексту на Факултету политичких наука и ”US-Serbia Partnership – How to Use History for Better Future?” који партнерски организују Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе и Амбасада САД у Републици Србији уз подршку Центра за студије САД Факултета политичких наука. Марко је активни члан Удружења за међународне студије (International Studies Association), секција за спољнополитичку анализу, дипломатске студије и посткомунистичке системе. Течно говори енглески језик и служи се француским језиком.

Нина Чапрић

Нина је дипломирани политиколог за међународну политику чија је сфера интересовања америчка спољна политика због чега је решила да упише мастер студије Сједињених Америчких Држава на Факултету политичких наука у Београду. Своје знање о креирању и примени америчке спољне политике је, осим академским усавршавањем, допунила и стажирањем у трговинском одељењу Америчке амбасаде у Београду у периоду од 2014. до 2018. године. Од 2016. године учествује у програму сарадње између Факултета политичких наука, Универзитета у Београду, и америчког Универзитета Клемсон из Јужне Каролине. Један је од аутора књиге “Појмовник америчких председничких избора 2016”.

Андреј Шево

Андреј је дипломирани политиколог за међународне односе и студент регионалних мастер студија САД на Факултету политичких наука у Београду. Занима га теорија међународних односа, политичка теорија, балканска историја те америчка спољна политика и политички систем. Током студија у више наврата је сарађивао са Центром за америчке студије. Један од аутора ,,Појмовника америчких председничких избора 2016“ написаног у сарадњи са гостујућим студентима са универзитета Клемсон у Јужној каролини (САД). Вишегодишњи учесник и један од организатора и председавајућих на БИМУН конференцији у организацији Удружења за Уједињене нације Србије.

Михајло Јаковљев

Михајло Јаковљев је рођен 16.8.1995. у Смедереву. Основне академске Међународне студије завршио је 2018. године на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Академске 2017/18. био је председник Тимске иницијативе младих, студентске организације на Факултету политичких наука. Учесник Четврте летње школе Универзитета у Констанцу 2017. године „Изазови миграције и интеграције у земљама дунавског региона – Постоји ли заједничка визија?“. Учествовао је у реализацији пројекта Центра за друштвени дијалог и регионалне иницијативе под називом „Амерички избори 2016“. Радио је на истраживању „Спољнополитички циљеви Србије“ које је спроведено у сарадњи Мисије ОЕБС-а у Србији и Факултета политичких наука у оквиру пројекта “Fostering research based academic debates on the security related issues at the University of Belgrade”.

Озрен Утвић

Озрен је студент III године Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Области интересовања су му историја политичке мисли, политичке идеологије, реализам у медјународним односима, однос великих и малих држава, однос права, правде и моћи унутар међународног система држава. 2017. године завршио је курс „Фашизам и десни радикализам“ код проф. др. Тихомира Ципека, а 2018. програм „Увод у студије тоталитаризма“.