Претрага:
 

Пројекат Наша Прича

Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе и Центар за студије САД отпочели су септембра 2017. године пројекат обележавања стогодишњице савезништва Србије и Сједињених Америчких Држава у Првом светском рату.

Низ трибина, дебата и расправа о српско-америчким односима одржан је у Београду, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу и Врњачкој бањи и на њима је учествовало више од 350 младих студената са српских и америчких универзитета.

У сарадњи са истраживачким тимом Факултета политичких наука спроведено је истраживање ставова студената у Србији према Сједињеним Америчким Државама. Истраживањем је било обухваћено 950 студената са 8 универзитета и 42 факултета и пружило нам је јасне смернице у погледу потребе даљег рада на едукацији и уклањању погрешних перцепција о историјату српско-америчких односа.

Током маја и јуна су организоване едукативне радионице у градовима у унутрашњости Србије, као и међународна конференција ”US-Serbia Partnership: How to Use History for a Better Future?” на којој су учешће узели реномирани предавачи из Србије и САД.

Веб портал nasa-prica.rs представља континуитет започетих активности и жеља нам је да постане полазно место информисања и истраживања о српско-америчким односима.

 

Поделите на друштвеним мрежама